Frankentalent2Frankentalent2

Home » Staatsexamen

Staatsexamen

Wilt u oefenen voor het staatsexamen I of II?

Dan bent u aan het goede adres bij FrankentaleNT2.

Anja Franken zet graag al haar ervaring en professionaliteit in om er voor te zorgen dat u slaagt voor het staatsexamen.

De staatsexamens Nederlands als tweede taal (NT2) zijn bedoeld voor u als u een andere moedertaal hebt of op latere leeftijd Nederlands hebt geleerd. U kunt met het diploma van het Staatsexamen laten zien dat u het Nederlands zo goed beheerst dat u in Nederland kunt werken of studeren.

U kunt kiezen tussen twee Staatsexamenprogramma’s: programma I en programma II.

Een diploma van het Staatsexamen programma I is nodig voor een baan op mbo-niveau of om een beroepsopleiding te kunnen doen op dit niveau (Bijvoorbeeld mbo-3 bij een ROC)
Het taalniveau dat u bereikt moet hebben om Staatsexamen I te kunnen doen is B1 van het Europees Referentie Kader (ERK)/ Common European Framework of Reference (CEFB).

Het diploma van het Staatsexamen programma II is nodig voor mensen die een baan of opleiding op hbo- of universitair niveau doen.
Het niveau van programma II is het taalniveau B2 van het Europees Referentiekader (ERK)/ Common European Framework of Feference (CEFR)

Neem contact op voor meer informatie of een gratis intakegesprek.

 


Translate »